Různé informace:

Třídění hub: Houby volně rostoucí
Název houby: Hřib hnědý
Trvanlivost čerstvých hub: 3-6 dní v lednici
Cena čerstvých hub a skladování: 500 Kč/kg 0-4 °C
Cena sušených hub a skladování: 350 Kč/100g 15-25 °C
Cena nakládaných hub a skladování: 180 Kč/350ml 15-25 °C

Hřib hnědý / Imleria badia

Stručný popis:
Je to chutná a oblíbená houba měkčí konzistence. Plodnice jsou menšího vzrůstu s hnědým kloboukem, žlutými trubkami a malým hnědým třeněm.

Lidové názvy:
Suchohřib, sucháč, poddubák, podhříbek

Kuchyňské využití:
Suchohřib hnědý je chutná houba, která má v kuchyni všestranné využití. Tento hříbek doporučujeme do smaženice s vejci.