Různé informace:
Třídění hub: | Houby volně rostoucí | |
Název houby: | Hřib hnědý | |
Trvanlivost čerstvých hub: | 3-6 dní v lednici | |
Cena čerstvých hub a skladování: | 500 Kč/kg | 0-4 °C |
Cena sušených hub a skladování: | 350 Kč/100g | 15-25 °C |
Cena nakládaných hub a skladování: | 180 Kč/350ml | 15-25 °C |
Hřib hnědý / Imleria badia
Stručný popis:
Je to chutná a oblíbená houba měkčí konzistence. Plodnice jsou menšího vzrůstu s hnědým kloboukem, žlutými trubkami a malým hnědým třeněm.
Lidové názvy:
Suchohřib, sucháč, poddubák, podhříbek
Kuchyňské využití:
Suchohřib hnědý je chutná houba, která má v kuchyni všestranné využití. Tento hříbek doporučujeme do smaženice s vejci.