Cena čerstvých hříbků a skladování:
Třídění hub: |
Houby volně rostoucí |
Označení houby: |
Hřib kovář |
Použitelnost čerstvých hub: |
3 dny ode dne sběru |
Cena čerstvých hub a skladování: |
500 Kč/ kg
|
0-10 °C |
Cena sušených hub a skladování: |
3 500 Kč/ kg
|
8-20 °C |
Cena nakládaných hub a skladování: |
160 Kč/ 350ml
|
8-25 °C |
Zajímavé informace:
roste 5.-9. měsíc. Vyskytuje se v jehličnatých, horských lesích, ale také v listnatých lesích nížin.
Velikost plodnice:
kloubouk: |
5-20cm |
trubky: |
červené |
třeň: |
5-15 cm |
výtrusy: |
hnědé |
je to vynikající jedlá houba. Je sice trochu tvrdší, ale chuťově delikatesní.
Doporučené využití:
čerstvé: |
do polévky a do omáčky |
sušené: |
do polévky a do omáčky |
nakládané: |
do špaget |