Různé informace:

Třídění hub: Houby volně rostoucí
Název houby: Hřib kovář
Trvanlivost čerstvých hub: 3-6 dní v lednici
Cena čerstvých hub a skladování: 500 Kč/kg 0-4 °C
Cena sušených hub a skladování: 350 Kč/100g 15-25 °C
Cena nakládaných hub a skladování: 180 Kč/350ml 15-25 °C

Hřib kovář / Boletus luridiformis

Stručný popis:
Je to velmi chutná tvrdší houba, charakteristická svým pestrobarevným vzhledem. Plodnice jsou středního vzrůstu s tmavě hnědým kloboukem, rudě zbarvenými trubkami a šupinkatě načervenalým třeněm.

Lidové názvy:
modrák, sinol

Kuchyňské využití:
Hřib kovář je velmi chutná jedlá houba, která má v kuchyni široké využití. Doporučujeme smetanovou omáčku z této houby, kdy jí hezky zabarví do žluta.